Ce este ROTARACT?

 Rotaract Iași 2000 este un club sponsorizat de Rotary, pentru tineri cu vârste între 18 și 30 de ani. Clubul Rotaract are ca și arie de acțiune comunitatea în care se află și e sponsorizat de un club Rotary local. Asta ne face adevărați „parteneri în serviciu” și membri cheie în familia Rotary.

Rotaract a devenit un fenomen la nivel internațional, însumând peste 7000 de cluburi în aproximativ 163 de țări. Cu o asemenea amploare, Rotaract reprezintă unul din cele mai semnificative și cu o dezvoltare continuă din programele Rotary. Toate eforturile Rotaract sunt atât la nivel local, dar și districtual, cu membri care se adresează nevoilor sociale și fizice ale comunității din care provin, promovând totodată înțelegerea internațională și pacea într-un context de prietenie și serviciu.

Rotaract este un club născut ca un program al Rotary International, menit să implice tinerii în activităţi constructive, din care pot învăţa la fiecare pas câte ceva, ajutând în acelaşi timp societatea din care fac parte. În majoritatea oraşelor lumii vei găsi câte un club Rotary şi –sub tutela sa – un club Rotaract implicat adânc în nevoile şi în atributele societăţii înconjurătoare.

Rotaract înseamnă Rotary in action, un nume care – analizat cu atenţie şi fără prejudecăţi – spune cam tot ce e nevoie să fie spus: energie tânără pusă în slujba ideii de „Service Above Self”.

Principalul obiectiv al unui club Rotaract este pregătirea profesională a membrilor săi. Aceasta se face prin acţiuni culturale, social-umanitare de dezvoltare a comunităţii care lasă organizatorii cu un bagaj de experienţe relevante pentru activităţile următoare.

Cu alte cuvinte, Rotaract este locul unde poţi experimenta, poţi face într-un mediu relativ sigur acele greşeli minore pe care nu ai vrea să le faci într-un moment de răscruce din viaţă. E locul unde, conducând un proiect, vei face primele greşeli de comunicare – dar le vei face între prieteni şi nu le vei repeta ca CEO al unei companii.